Historie van Sandstra Transport

Als zoon van Thomas Sandstra uit Oosterend is Catharinus Sandstra in 1996 het bedrijf Sandstra Transport voor zichzelf begonnen. Na eerst 9 jaar als fouragehandelaar te hebben gewerkt. Vanuit Hartwerd zijn we begonnen met een Volvo F12 trekker. gesch1 Met deze wagen deden we het transport voor het bedrijf Hoekstra uit Idskenhuizen. Voornamelijk het vervoeren van losgestort en frisdrank richting het buitenland. Daarvan uit kwamen we terug met alle mogelijke goederen wat u maar kan bedenken. Dit was een mooie tijd om een solide start van het transportbedrijf te maken.

Na verloop van tijd werd er een hagelnieuwe Volvo FH12 met een kraker/walking floor gekocht. Met deze hebben we een seizoen in de wortelen gereden. Deze auto is later geruild tegen een Scania triple 124 container combinatie met een kiepende aanhanger en 4 containers. gesch2 Met deze auto zijn we voor Cagemax, diermeel gaan rijden. Dit was het begin van het containertransport. Met deze auto gingen deden we ook geregeld zeecontainertransport, deze werden via de stijlladen methode geladen met schroot en/of elektromotoren voor Jelle de Vries.

Van deze Scania zijn we weer overgestapt op het merk Volvo. Met een Volvo FH12 met een kabelsysteem hebben we grotendeels afval gereden voor Bas Kooy uit Rozenburg voor de AVR. De containers die we vervoerden waren perscontainers voor naar het stort en/of vuilverbranding. gesch3 In deze tijd kwamen de eerste charters ook voor Sandstra aan het rijden. Doordat het te druk was om al dit transport met 1 vrachtauto te doen. In die tijd werkten we samen met o.a. Germ Posthumus, Pieter Vellinga, Jan Boonstra, D.W. de Jong, Wouter Beitsma, R. Hibma, Durk van Vrieswijk en Hartog Baarn. Dit waren gouden tijden voor Sanstra Transport. Hier is een goede solide basis gelegd voor het bedrijf wat het tegenwoordig is.

In Maart 2006 heeft Sandstra het huidige pand van de Firma Doornbos in Bolsward gekocht. Een grote vooruitgang omdat dit een A-lokatie betrof met centrale ligging en directe verbinding met de snelweg. Dit in tegenstelling tot hetgeen Sandstra in Hartwerd had. Tot op heden doet Sandstra vanuit deze vestiging het transport met 10 eigen vrachtwagens, 12 charters en ongeveer 100 eigen containers voor diverse klanten. Het werk van tegenwoordig bestaat grotendeels uit het vervoer van diverse afvalstoffen, schroot en andere recyclebare materialen. Dit doen we voor de grote afvalverwerkers gevestigd door het hele land.

Sinds anderhalf jaar zijn we ook begonnen met het vervoeren van diverse stoffen middels 2 walking-floor trailers. Het voordeel hiervan is het snelle laden en lossen, lage eigen gewicht en veel kubieke meters.

Meer weten en
benieuwd wat wij voor
u kunnen betekenen?